Over mij

Leuk dat je meer over mij wil weten! Ik ben Valérie, fotograaf en grafisch ontwerper uit Gent.

Van kinds af aan heb ik een fascinatie voor digitale media. Het werd mijn ouders snel duidelijk dat ik niet van computers weg te houden was. In de lagere school maakte ik mijn eerste website, regiseerde ik muziekvideo's met mijn zus in de hoofdrol, kreeg mijn eerste digitale camera, brandde mijn eerste cd'tjes en leerde ik ook mijn eerste HTML code. Jaren later studeerde ik verrassend genoeg af als sociaal werker, ging aan het werk en startte in bijberoep als grafisch ontwerper.

Het was een zondagnamiddag toen ik mijn oude camera nog eens van onder het stof haalde. Ik maakte foto's van ons katje en experimenteerde met verschillende instellingen. Opnieuw gebeten door de microbe wou ik voortdurend bijleren.

De leukste foto's zijn foto's waarvan mensen niet weten dat er een camera in de buurt is. Dat probeer ik na te streven. Beelden die niet enkel mooi zijn om naar te kijken, maar momenten die emoties vasthouden om te  bewaren voor later. Mijn manier van werken is dan ook heel ontspannen en ongedwongen, alsof je op stap bent met een vriendin. 

Samenwerken? Stuur snel een mailtje naar info@valeriedemaertelaere.com voor alle details!

Portfolio Valérie De Maertelaere (6 of 1)-2.jpg